Market Eight
It's just a fair market for people who love nice things

MARKET EIGHT

It's just a fair market for people who love nice things.


STORY

"Is het onze passie? Willen wij in de toekomst het familiebedrijf runnen? Vragen die Ruth en ik elkaar stelden, nadat Geert -Jan en José enkele jaren geleden voor de eerste keer over een overname begonnen. Kunnen wij een winkel van 1.200 m2, waar dik twintig mensen werkzaam zijn, wel leiden? Zijn wij daar capabel voor? Om antwoorden op al die vragen te krijgen, stelden we voor om samen voor de periode van vijf jaar een externe winkel te runnen. We bedachten een concept voor deze winkel, schreven een ondernemingsplan en legden dit voor aan José en Geert-Jan. Het plan zag er goed uit, zo zeiden ze, maar was geen optie om het daadwerkelijk uit te voeren, want ze konden ons geen vijf jaar in de zaak missen. 'Jullie zijn voor de zaak veel belangrijker dan jullie denken', gaf Geert-Jan bijvoorbeeld aan. En dus verdween het plan uiteindelijk in een bureaulade."


"Een tijd later keken Geert-Jan en ik naar de inrichting van de etalage en zagen in de weerspiegeling van het raam dat het pand Cillekens ijzerwaren te koop stond, waarop mijn schoonvader direct zijn telefoon pakte om de makelaar te bellen en vroeg om de volgende dag een kop koffie te komen drinken",



blikt Ference terug. De makelaar verschijnt, een gesprek volgt en nog diezelfde dag besluit Geert-Jan Castelijn om het te kopen en vraagt Ference om het plan er nog eens bij te pakken.



"En dat is het verhaal achter het ontstaan van Market Eight", lacht Ference. "Ruth en ik gaan de zaak managen en zullen zeker in het begin in de zaak aanwezig zijn, maar de bedoeling dat uiteindelijk een vast team in de winkel aanwezig is, waardoor wij actief blijven in de huidige zaak. Het oorspronkelijke plan om voor vijf jaar een zijstap te nemen, is van tafel. Market Eight is een blijvend concept, onderdeel van het familiebedrijf  Castelijn.